Lelki segítők adatbázisa

Ez az oldal azért jött létre, hogy lelki segítségre vágyó embertársunk és keresztény segítője könnyebben egymásra találhasson. Az adatbázisban találsz többek között pszichológust, coach-t, családterápiás segítőt és mentálhigiénés szakember segítőt is. A leírásban mindenkinél megtalálható az is, hogy milyen területen végez segítő munkát, így a problémának megfelelően lehet segítségre találni.

Kívánjuk, hogy megtaláld a neked megfelelő segítséget, és mihamarabb fejlődj, gyógyulj, növekedj!

Az adatbázisban szereplő lelki segítők munkájáért az Eleos Education Nonprofit Kft. nem vállal felelősséget.

Baráth Tímea

mentálhigiénés szakember

Szakterületem a különböző addikciókkal küzdők segítése, hozzátartozók támogatása, társfüggőséggel élők felépülésének kísérése.
Szakmai végzettség: mentálhigiénés szakember
Iskolák, tanfolyamok: Gál Ferenc Egyetem
Óradíj: 10 000 Ft
Elérhetőség: tmbarath@gmail.com
Fogad új megkereséseket: igen

Csóka Györgyi

diplomás coach

Coachként egyéni segítő beszélgetéseket, folyamatokat vezetek. A hozzám fordulókat a mélyebb önismeretben, a tudatosabb működésben, a személyiségük, egyediségük, erősségük felismerésében és kreatív, személyre szabott megoldások megtalálásában támogatom. 

Megoldásfókuszú szemlélettel és különböző eszközökkel segítem a belső munkát, a tartós változást. A következő témákban fordulhatsz hozzám:
– élettervezés
– döntési helyzetek
– kapcsolati helyzetek
– konfliktuskezelés
– időgazdálkodás
– kommunikáció
– munka-magánélet egyensúly
– érzelmi intelligencia
– reziliencia, lelki rugalmasság
– önkorlátozó hiedelmek felismerése. 

Ha hosszú halogatás után úgy érzed, itt az idő változtatni, lépéseket tenni egy új irányba, vagy csak friss lendületre van szükséged, akkor várlak szeretettel segítő beszélgetésekre. Mi az az élethelyzet, amiben úgy érzed, segítségedre lenne egy coaching beszélgetés?

Szakmai végzettség:diplomás coach
Iskolák, tanfolyamok:Pünkösdi Teológiai Főiskola
Óradíj:12 000 Ft
Elérhetőség:

gyorgyi.csoka@gmail.com

+36 20 326 8745

Fogad új megkereséseket:igen

Ficsór Andor

lelkész, coach, szervezetfejlesztési tanácsadó

Ki ne tapasztalta volna már, hogy elérkezik a határaihoz és a szakmai vagy magánélete különböző területén elakad? Ha ezek az elakadások már annyira zavarnak, hogy változást szeretnél, diplomás coachként abban segítek, hogy tisztázd a helyzetedet, ráláss a saját működésedre, tudatosítsd a meglevő erőforrásaidat és új felismerésekre juss.

Akár lelki vagy szakmai utadon keresel megoldásokat, esetleg hivatásoddal kapcsolatban szeretnéd elmélyíteni önismeretedet, szívesen támogatlak benne.

Szakmai végzettség:lelkész, coach, szervezetfejlesztési tanácsadó
Iskolák, tanfolyamok:

KRE-HTK: teológus-lelkipásztor

PTF: Keresztény szemléletű coaching és vezetés

Óradíj: 
Elérhetőség:

+36 30 632-1624

Fogad új megkereséseket:igen

Kaszás Éva

okleveles gordonka művész, művészeti terapeuta

Több, mint 10 éve dolgozom életvezetésükben elakadt személyekkel, akik nyitottak művészetterápiás módszer segítségével önismeretükben fejlődni.

Több, mint 30 éve tanítom a zene szépségét, örömét és harmóniáját. Meggyőződésem, hogy amiként egy zenekarban, úgy életünk különféle területein és szerepköreinkben is, folyamatosan az összehangoltságra kell törekednünk. Véleményem szerint ehhez élő hit, rugalmasság és fejlődő önismeret szükséges. Jó, ha ismerjük, hogy bizonyos dolgokra miért, és hogyan reagálunk, vagy nem reagálunk, mit görgetünk magunk előtt, elkerülő és hárító mechanizmusaink miként távolítanak el bennünket céljainktól. Hívőként szeretnénk a jót tenni, de mégsem úgy sikerül. Hol a hiba? Valahol mélyebben a lelkünkben.

Több, mint 10 éve dolgozom életvezetésükben elakadt személyekkel, akik nyitottak művészetterápiás módszer segítségével önismeretükben fejlődni. Terápiás támogató lelkületében segítséget nyújtok abban, hogy
• megtalálják életük „vak foltjait”,
• meg tudják fogalmazni saját érzéseiket és szükségleteiket,
• objektíven rá tudjanak látni sérelmeikre, el tudják gyászolni vesztességeiket,
• rugalmas határokat alakítsanak ki.
• reális célokat fogalmazzanak meg és haladjanak azok megvalósítása felé.

A megakadt életszakaszukban ne veszítsenek el értékes éveket, hanem megtalálva saját útjukat, felelősséggel járjanak azon. Kapcsolatokban sérülünk, de kapcsolatokban gyógyulunk is. A művészetterápia nem csak egy kreatív műhely, hanem mély lélektani önismeret, ami a lelki folyamatok helyreállítását segíti. Fontosnak tartom, hogy a keresztény életvitel ne kívülről felvett kedves életforma legyen, hanem a Teremtővel való személyes kapcsolat, és Krisztusban elnyert szabadság, békesség, önazonosság kiteljesedése. Budapesten élek. Férjemmel három gyermekünk van.

Szakmai végzettség:

Komplex Művészeti Terapeuta

Iskolák, tanfolyamok:

okleveles gordonka művész – Zeneakadémia, Újvidék

Óradíj:

12 000 Ft

Elérhetőség:

www.megoldasom.hu

eva.zenta@gmail.com

+36703504620

Fogad új megkereséseket:

igen

Kovács Éva

fókuszolás-orientált szemléletű lelkigondozó, pszichodráma vezető

Egyéni kísérésben lelkigondozóként és fókuszkísérőként olyan teret kínálok, ahol a személy megközelíthetővé válik önmaga számára és így a jelenben kapcsolódni tud önmagához és erőforrásaihoz; és így Istenhez és másokhoz.

Legalább olyan jól bánj belső személyeddel mint mással…” Gendlin, Eugene – Vö. Mt 22,39 „Szeresd felebarátodat mint önmagadat!” Fókuszolás-orientált szemléletű lelkigondozóként teret adni annak Aki/ ami van. Egyéni kísérésben lelkigondozóként és fókuszkísérőként olyan teret kínálok, ahol a személy megközelíthetővé válik önmaga számára és így a jelenben kapcsolódni tud önmagához és erőforrásaihoz; és így Istenhez és másokhoz. Munkám során monodrámával (Reinhard T. Krüger) és az OH-kártya eszköztárával is szívesen dolgozom. Pszichodráma és fókuszolás-orientált önismereti csoportot vezetőtársakkal kínálok. Fiatalokkal jelenleg MFM-foglalkozásvezetőként (Raith-Paula, E.) Ciklus-show keretében dolgozom.

Szakmai végzettség:

fókuszolás-orientált szemléletű lelkigondozó, pszichodráma vezető

Elérhetőség:

posta@teretadni.hu

Fogad új megkereséseket:

igen

Reimer Márta

pasztorálpszichológus, tréner, család- és párterapeuta

Egyéneknek, pároknak segítő pszichológiai beszélgetések. Hitbeli és életvezetési kérdések, életstílusanalízis önismeret céljából, veszteség, gyász, szorongásos zavarok, depresszió, önértékelési nehézségek.

Szakmai végzettség:

pasztorálpszichológus, tréner, család- és párterapeuta

Iskolák, tanfolyamok:

Master of Theologie, Persolog-Disc tréner, Prepare-Enrich tréner, SOTE Egészségügyi Föiskolai Kar

Óradíj:

15 000 Ft

Elérhetőség:

06 20 775 8229

Fogad új megkereséseket:

igenSelmeczi Ottilia

biblioterapeuta, lelkigondozó, gyermek gyász és veszteségfeldolgozó csoportvezető

A hozzám fordulókat önismereti, életvezetési vagy hitéleti tanácsokkal segítem több, mint harminc éve. Családok, házaspárok, egyének lelkigondozását vállalom személyes találkozásokkal Győrben és környékén, távolabbi megkeresés esetén online.

Tevékenységem szlogenje: „ÉletépítŐ”. A hozzám fordulókat önismereti, életvezetési vagy hitéleti tanácsokkal segítem már több, mint harminc éve. Családok, házaspárok, egyének lelkigondozását vállalom személyes találkozásokkal Győrben és környékén, távolabbi megkeresés esetén online. A házasgondozást és jegyesoktatást férjemmel, Selmeczi Lászlóval közösen végezzük. Képzett biblioterapeutaként az egyéni beszélgetések mellett csoportos alkalmakat, csapatépítőket tartok/vállalok felnőtteknek, kamaszoknak és gyerekeknek.

Képzett gyermek gyászcsoport – vezetőként a gyermekek gyászfeldolgozását segítem a  Reményvirág program keretében. Sérült gyermeket nevelő szülők veszteség feldolgozását segítem a Napfogyatkozás Egyesület által kidolgozott módszer alapján.


Gyászfeldolgozást irodalomterapeutaként és lelkigondozóként is vállalok

Szakmai végzettség:

biblioterapeuta, keresztény lelkigondozó,  gyermek gyász és veszteségfeldolgozó  csoportvezető, teológus

Iskolák, tanfolyamok:

Napfogyatkozás Egyesület, Budapest: Támasznyújtás pre- és perinatális veszteség esetén továbbképzés;

 Napfogyatkozás Egyesület, Budapest:  Sérült gyermeket nevelő szülők veszteségfeldolgozó csoportvezető képzés;  

Pécsi Tudományegyetem, Budapest: Biblioterápia szakirányú továbbképzés; 

Napfogyatkozás Egyesület, Budapest: Reményvirág – gyermekek gyászfeldolgozását segítő csoportvezető képzés;

Károli Gáspár Református Egyetem, Budapest: Bevezetés az írás-, olvasás- és biblioterápiás technikák pedagógiai alkalmazásába pedagógus-továbbképzés;

Baptista Teológiai Akadémia Budapest: BA Teológus, szociális lelkigondozó specializáció;

Belfast Bible College, Belfast, Észak-Írország: Biblical and Counselling Studies; Pastoral Care and Counselling

Óradíj:

15 000 Ft

Elérhetőség:

06 20 775 8408

Fogad új megkereséseket:

igen

Szénási Oszkár

szociális munkás, családkonzulens

Szülő-, pár-, és családkonzultációval tudom segíteni azokat, akik felfigyeltek arra, hogy egyre gyakoribbak a jelentéktelen dolgok miatti összezördülések, és azt tapasztalják, mintha elindultak volna valamilyen negatív lejtőn.

Saját érintettség kapcsán érdekeltek a családi folyamatok, a nehéz szakaszok megoldási lehetőségei, családok több generációs történetei, erőforrásai. Izgalmasak azok a megoldási lehetőségek, amiktől a nehézségekkel működő párok/családok jobban kezdenek működni. Keresztény segítőként azt látom, hogy az Isten előtt megköttetett házasságok ugyanúgy veszélyben vannak, mint a más kapcsolatok. Párkapcsolati és családi kihívások elodázott megoldatlan nehézségei ugyanúgy elemi erővel nehezednek mindenkire. Célszerű a megjelenő nehézségeket rövid időn belül kezelni, mielőtt kicsúszik az irányítás alól. 

Szülő-, pár-, és családkonzultációval tudom segíteni azokat, akik:
– felfigyeltek arra, hogy egyre gyakoribbak a jelentéktelen dolgok miatti összezördülések, és azt tapasztalják, mintha elindultak volna valamilyen negatív lejtől. Ezt a kapcsolatuk érdekében rövid időn belül szeretnék orvosolni, megelőzve ezzel a nagyobb baj kialakulását. 
– kapcsolata már hosszabb ideje konfliktusokkal terhelt, „állóháború alakult ki, elbeszélnek egymás mellett, és ebből sok a feszültség. Nézeteltéréseik alkalmával ugyanazokat a köröket futják, de nem tudnak változást elérni. Kapcsolatuk kezd kihűlni, és már sokat neheztelnek egymásra. Kerülik egymást. 
– az intimitásuk ellaposodott, de még szeretnének ezen változtatni.
– nem találják meg gyermekükkel a közös hangot, de szeretnék. 

Szociális munkásként és családkonzulensként a közszféra különböző területein (önkormányzat, iskola, szociális szakellátás) dolgozva sok tapasztalatra tettem szert. Jelenleg gyermekotthonban dolgozom nevelőként. Tagja vagyok a Magyar Családterápiás Egyesületnek. 27 éve vagyok házas és 3 különleges gyerkőcnek vagyok az apukája.

Szakmai végzettség:

szociális munkás, családkonzulens

Iskolák, tanfolyamok:

szociális munkás – Károli Gáspár Református Egyetem

családkonzulens – Wesley János Lelkészképző Főiskola Budapest

Óradíj:

20 000 Ft

Elérhetőség:

www.megoldasom.hu

szenasioszkar@gmail.com

+364449864

Fogad új megkereséseket:

igen

Tolner-Pozsonyi Gabriella

szupervízor, Persolog-DISC tréner, pszichodráma és bibliodráma vezető, NCD kísérő

Szupervizorként a szakmai személyiség fejlesztése, önismeret, egyéni és csoportos beszélgetések formájában. DISC viselkedésprofil elemzés és tanácsadás. Bibliodráma csoportos alkalmak és folyamatok vezetése. Lelkigondozás.

Szakmai végzettség:

szupervízor, Persolog-DISC tréner, pszichodráma és bibliodráma vezető, NCD kísérő

Iskolák, tanfolyamok:

KRE BTK Pszichológiai Intézet szupervizor, DISC persolog tanácsadó

Magyar Pszichodráma Egyesület pszichodráma és bibliodráma vezető

NCD Hungary, NCD kísérő

Óradíj:

13 000 Ft

Elérhetőség:

pozsonyigabri@gmail.com

Fogad új megkereséseket:

igen

Tomor Andrea

mentálhigiénés szakember

Gyakorló tanárként és mentálhigiénikusként elsősorban a középiskolás diákok tanulási zavarai, teljesítmény csökkenései és érzelmi elakadásai esetén vállalok egyéni konzultációkat.

 Gyakorló tanárként és mentálhigiénikusként elsősorban a középiskolás diákok tanulási zavarai, teljesítmény csökkenései és érzelmi elakadásai esetén vállalok egyéni konzultációkat. ​Tapasztalatom szerint ezen esetek túlnyomórészt összefüggésben vannak a család működésével (illeszkedési zavarok, válás, költözés, betegség), így a szülők bevonásával történnek a segítő beszélgetések. Ajánlok továbbá nyugdíjaskorúak számára szellemi frissentartás céljából kis csoportos alkalmakat online vagy a Debrecen belvárosában lévő tantermemben.

Szakmai végzettség:

mentálhigiénés szakember

Iskolák, tanfolyamok:

Debreceni Egyetem Angol nyelvtanári szak, mentálhigiéné szak

Óradíj:

9 500 Ft

Elérhetőség:

06303599097

Fogad új megkereséseket:

igen

Varnyú Böbe

keresztény szemléletű megoldásfókuszú diplomás coach

Egyéni megoldásfókuszú coaching keresztény szemlélettel. A központi szerepet a remélt jövő fogja alakítani. Közösen megtaláljuk az erőforrásokat a hibák helyett.

Egyéni megoldásfókuszú coaching keresztényszemlélettel A központi szerepet a remélt jövő fogja alakítani. Közösen megtaláljuk az erőforrásokat a hibák helyett. Ebben a megközelítésben arra fókuszálunk, hogy az ügyfél vegye észre miből fogja tudni, hogy céljait elérte, és mi az, amit már most is tesz, ennek eléréséhez. A megoldás felé nézünk ahelyett, hogy a problémára helyeződne a középpont. A központi szerepet a remélt jövő fogja alakítani. Közösen megtaláljuk az erőforrásokat a hibák helyett, az ügyfél meghatározza a lehetséges és remélt jövőképét, felszínre hozzuk a már meglévő eszközöket, melyek az elképzelt jövőt szolgálják, úgy hogy az ügyfél érezze saját magát az élete szakértőjének.

Szakmai végzettség:

Keresztény szemléletű megoldásfókuszú diplomás coach

Iskolák, tanfolyamok:

Megoldásfókuszú coaching gyerekekkel és kamaszokkal

Pünkösdi Teológiai Főiskola keresztény coach és vezető képzés

Sárospataki Református Teológia, diakónia és közösségszervező szak

Elérhetőség:

www.hittelcoacholok.hu

Fogad új megkereséseket:

igen